Редактор: e-mail: кадър Фейсбук/ Има тенденция Варна да влезе в червената ковид зона

...
Редактор: e-mail: кадър Фейсбук/ Има тенденция Варна да влезе в червената ковид зона
Коментари Харесай

Областният на Варна: Трябва да ваксинираме около 4500 човека за изборите, 20% са заявили желание

Редактор: 

e-mail: 

кадър Фейсбук/ 

Има наклонност Варна да влезе в алената коронавирус зона поради нарастването на случаите, заяви през днешния ден пред медиите регионалният шеф на Варна Стоян Пасев. Той заяви, че при продължаващите засилени инспекции за съблюдаване на ограниченията са формирани 7 акта, само че досега не е събрана нито една санкция поради обжалване в съда.

Пасев заяви, че са формирани актове на прът центрове, където не престават да работят в един офис по 10-15 индивида.

Областният шеф разяснява и обстановката с подготовката за изборите, при които ще се гласоподава в 650 секции в района и ще работят 17 мобилни секции. По негови калкулации това значи, че е належащо имунизирането на 4500 индивида, освен това с имунизацията на „ Пфайзер “, което ще направи допустимо до деня на вота участниците в организацията му да имат антитела. Към момента 20% от членовете на секционни комисии са декларирали предпочитание да се ваксинират.

Стоян Пасев разяснява, че имунизация би трябвало да имат и претендентите за депутати, които са общо към 100 индивида в изборния регион, а също и покровителите на партиите, които към този момент показват описи с имената им. За страдание, има проблем с набирането на хора за мобилните секции, които ще обикалят при пациентите сложени под карантина, призна той.

Отделните секционни комисии ще могат да уговарят с Районната изборна комисия чеса, в който ще предадат изборните бумаги, с цел да се избегне скупчване на хора, сподели още регионалният шеф. Над 350 секции ще дават опция за машинно гласоподаване, като потокът за отчитане на този избор няма да се смесва с този на гласувалите с хартиена бюлетина. Членовете на РИК към този момент са имунизирани, добави още Пасев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР